SANAYİ ÜRETİMİ YILLIK YÜZDE 1,2 AZALDI

0
687
MANISA ORGANIZE SANAYI BOLGESI'NDE INSAAT, CELIK KONSTRUKSIYON VE PLASTIK PARCA URETIMI YAPAN SPIL A.S, TURKIYE'NIN ILK RUZGAR TURBINI VE GUNES ENERJISI PANELINI URETMEK ICIN TESIS KURACAK. (ANADOLU AJANSI - ALI ATMACA) (20090521)

Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,2 azaldı

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %7,8 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,4 azaldı.

Sanayi üretimi bir önceki aya göre %4,3 arttı

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %3,2 ve imalat sanayi sektörü endeksi %4,7 artarken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,5 azaldı.