Hak arayışı için kilometrelerce yol yürüdüler
Balıkesir'den yola çıkan Doruk Maden İşçileri, haklarını alabilmek için kilometrelerce yol yürüyerek Ankara'ya ulaştı. Enerji Bakanlığı önünde oturma eylemi ve açlık grevi başlatan işçiler, aylardır ödenmeyen maaş ve tazminatlarının ödenmesini talep ediyor.
Eylemdeki kararlılık dikkat çekiyor
Maden işçileri, uzun süredir devam eden maaş ve hak sorunlarının çözümü için bu radikal adımı atmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. "Tek istediğimiz haklarımızı alabilmek" diyen işçiler, seslerinin yetkililer tarafından duyulmasını bekliyor.
Sendikalardan destek bekleniyor
Eylem, madencilik sektöründeki çalışma koşulları ve ödeme sorunlarına dikkat çekiyor. İşçilerin bu kararlı duruşu, diğer sendika ve işçi örgütlerinden de destek görmeye başladı.
Editör Yorumu
Maden işçilerinin bu eylemi, Türkiye'deki madencilik sektöründeki kronik sorunları bir kez daha gündeme getirdi. İşçilerin hak arayışındaki kararlılığı, sektördeki düzenlemelerin acilen ele alınması gerektiğini gösteriyor. Bu tür eylemler, benzer sorunlar yaşayan diğer işçilere de örnek olabilir.






Yorumlar
Yorum Yap