-

Gözden kaçırmayın

Meyve Bahçelerinde Hasat Dönemi BaşladıMeyve Bahçelerinde Hasat Dönemi Başladı

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkesir tarımının çeşitliliğini ve zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi. İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir'de ilk kez yetiştirilen Reishi mantarını hasat etti. Reishi, "Ölümsüzlük Mantarı" olarak da bilinen ve sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi bulunan bir mantar türüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirme, stresi azaltma, kanserle mücadele ve kalp sağlığına faydaları nedeniyle dünya genelinde büyük rağbet görmektedir.

Balıkesir, tıbbi ve egzotik mantarların üretiminde önemli bir merkez haline gelmiş durumda. Tohum üretiminden, mantar yetiştiriciliğine kadar geniş bir alanda faaliyet gösteren il, bölge ekonomisine de ciddi bir katma değer sağlamaktadır. Üretilen mantar türleri arasında Reishi'nin yanı sıra Aslan Yelesi, Maitake, Shiitake, Hindi Kuyruğu, Sarı İstiridye, Kırmızı İstiridye, Kral İstiridye ve Eryngii gibi türler de yer almaktadır.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal projeleriyle mantar üretimini desteklemeyi sürdürmektedir. Bu kapsamda, %60'ı kadınlardan oluşan 800 kişiye mantar üretimi eğitimleri verilmiş ve toplam 40.000 kilogram ücretsiz kompost dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca, mantar üretim çadırları ile üreticilere çeşitli destekler sunularak, Balıkesir'de tıbbi ve yenilebilir mantar türlerinin üretiminin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Hasat programına İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan'ın yanı sıra Şube Müdürü Kaan Erözmen, üretici İbrahim Burak Örs ve teknik personeller katıldı.

Bu haber, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kaynak alınarak hazırlanmıştır.