-

Gözden kaçırmayın

Yarışmanın Sonuçları AçıklandıYarışmanın Sonuçları Açıklandı

Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri, üst solunum yolları rahatsızlıklarını gidermede halk arasında yaygın olarak kullanılan kozalak şuruplarının insan sağlığı üzerindeki etkilerini incelemek üzere TÜBİTAK destekli bir projeye başladı.

Araştırmanın Amacı:
Bu projeyle, kozalak şuruplarının içerdiği bileşenlerin sağlık üzerindeki etkileri detaylı bir şekilde araştırılarak, halkın bu sağlık ürünlerine olan güveninin artırılması hedefleniyor. Proje, kozalak şuruplarının geçmişten bugüne bilinen olumlu etkilerinin bilimsel dayanaklarla desteklenmesine katkı sağlayacak.

Proje Süreci ve Beklentiler:
Akademisyenler, yapılan çalışmalar sonucunda elde edecekleri verilerle kozalak şuruplarının potansiyel sağlık yararlarını ve olası yan etkilerini ortaya koymayı amaçlıyor. Projenin, toplum sağlığı açısından önemli kazanımlar sunması bekleniyor.

Bursa Teknik Üniversitesi, bu araştırma ile hem kozalak şuruplarının içeriğini bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirmek hem de geleneksel sağlık ürünlerinin modern bilimle entegrasyonuna katkıda bulunmayı hedefliyor.