-

Gözden kaçırmayın

İnegöl'deki Huzurevi Ziyaretiİnegöl'deki Huzurevi Ziyareti

Balıkesir Merkez Havaalanı, 6 yıl boyunca tarifeli yolcu uçağı inmeyen bir havaalanı olarak dikkat çekiyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havaalanı için 6. kez elektrik alımı ihalesi düzenleyeceğini duyurdu. Havaalanı, son 6 yılda 5 milyon 250 bin kilovatsaat elektrik kullanımı için 7 milyon 598 bin 760 TL harcadı.

Serkan Sarı'nın Sert Tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Merkez Havaalanı'na yapılan masraflara tepki gösterdi. Önceki dönemlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na çağrılarda bulunan Sarı, bu kez Balıkesir’deki gözlükçüler ve işitme cihazları satışı yapılan caddeden açıklama yaptı. Sarı, Bakan Uraloğlu’nun duyarsız kaldığını iddia ederek, “Bu kadar çağrıya rağmen hala kulakları duymuyor ve gözleri görmüyorsa yardımcı olabilirim” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu'na Çağrı
Sarı, Bakan’ın son açıklamalarında Türkiye'deki hava ulaşımını övdüğünü hatırlatarak, Balıkesir Merkez Havaalanı'na uçağın inmese de ihale açılmasının tuhaf olduğunu belirtti. 6 yıldır yolcu taşımayan bir havaalanına yapılan masrafların gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Sarı, Bakan'ın dinlemesi gereken çağrıları göz ardı ettiğini belirtti.

Sağlık Sorunlarına İşaret
CHP’li Serkan Sarı, Bakan Uraloğlu’nun sağlık durumuyla ilgili endişelerini dile getirerek, “Gerçekten sağlık sorunları olabilir, kulağa duyuyor mu bilmiyorum? Gidip bir muayene olmalı, gözleri görmüyorsa bir muayene olmalı” dedi. Sarı, Uraloğlu’na işitme cihazı veya gözlük konusunda yardım edebileceğini ifade etti.

Havaalanının Durumu
Balıkesir Merkez Havaalanı, 2019 yılında faaliyete geçti. 1 milyon yolcu kapasitesi bulunan havaalanında, personel sayısı her yıl artarak 78’e ulaştı. Havaalanının inşası için bugünkü kur üzerinden 525 milyon lira harcandığı, 6 yıl içinde toplam 169 milyon lira masraf yapıldığı bildirildi. Havaalanının onarımı ve temizliği için düzenlenen ihale ile 14 Ekim tarihinde elektrik alım ihalesi yapılacak.