-

Gözden kaçırmayın

Manisa’da Vali Özkan İçin Karşılama Töreni DüzenlendiManisa’da Vali Özkan İçin Karşılama Töreni Düzenlendi

Diyabet ve arteroskleroz, birçok sağlık sorununu beraberinde getirirken, bu hastalıklara bağlı olarak ayak yaraları da sıkça görülen bir durumdur. Bu yaraların oluşumunu engellemek için bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

Ayak Bakımı Öncelikli Gereklilik

Diyabetik hastalar için ayak bakımı oldukça önemlidir. Ayak derisinin sağlıklı kalması için uygun nemlendiricilerin kullanılması gereklidir. Özellikle derinin kuru kalmaması, çatlaması önlenmeli; aksi halde bu durum, mantar enfeksiyonlarına yol açarak cilt bütünlüğünü bozabilir.

Doğru Ayakkabı Seçimi ve Çorap Kullanımı

Uygunsuz ayakkabı seçiminin yol açtığı şekil bozuklukları ve nasırların önüne geçilmesi büyük önem taşır. Özellikle kontrolsüz kan şekeri düzeyine sahip hastaların çıplak ayakla dolaşmaları önerilmez. Ayrıca, yumuşak ve ek-dikiş yeri olmayan çorapların tercih edilmesi, ayak sağlığını korumak açısından faydalıdır.

Baskı Noktalarına Dikkat Edilmeli

Diyabetin neden olduğu ayak deformitelerine bağlı olarak oluşabilecek baskı noktalarını engellemek amacıyla uygun ayakkabı seçimi yapılması önerilmektedir. Bu, yaraların oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır.

Tırnak Bakımı ve Enfeksiyonun Önlenmesi

Son olarak, enfeksiyonların engellenebilmesi için tırnak bakımının düzenli ve dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bilinçsiz pedikür işlemlerinden kaçınılması da önemli bir diğer noktadır.

Diyabet ve arteroskleroz gibi hastalıklara sahip bireylerin ayak sağlığına yönelik alacakları önlemler, yaraların önlenmesi açısından kritik bir rol oynamaktadır. Randevu ve bilgi almak isteyenler için iletişim numarası: 444 4 145 / 0236 302 02 02.