-

Gözden kaçırmayın

31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Başladı31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Başladı

Ak Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun konuşma yapmasına tepki gösterdi. Yenişehirlioğlu, bu durumu kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Uluslararası Mahkeme Üzerine Vurgu
Yenişehirlioğlu, Netanyahu’nun bu gibi bir kürsüde yer almasının, uluslararası mahkemelerin sanıksı olması gereken bir kişinin dünya önünde seslenmesine izin verilmesi anlamına geldiğini ifade etti. Bu durumun tarihsel bir garabet olduğunu belirtti.

Dünya Toleransı ve Ciddi Eleştiriler
Yenişehirlioğlu, dünya tarafından İsrail’e gösterilen toleransın, bir seri katilin cinayet motivasyonunu perçinlemekle eşdeğer olduğunu vurguladı. Tolerans göstermenin, soykırımın artmasına sebep olacağını kaydetti.

Sahte Harita Eleştirisi
Ayrıca, Gazze işgalinin ve soykırım suçunun aklanmaya çalışılmasının derin bir cehaletin göstergesi olduğunu dile getirdi. Yenişehirlioğlu, hayal ürününe dayalı sahte haritaların peşinden koşulmasını eleştirerek, durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Türk Heyetine Destek
Netanyahu’nun konuşmasına tepki olarak salonu terk eden Türk heyetini ve diğer delegasyonları yürekten tebrik ettiğini belirten Yenişehirlioğlu, bu davranışı örnek gösterdi.

Filistin’e Destek Eylemleri
Son olarak, New York sokaklarında Filistin’e destek verenlerin ve İsrail terörünü protesto edenlerin direnişini saygıyla selamladı. Yenişehirlioğlu, bu eylemlerin önemine dikkat çekti.