Gözden kaçırmayın

Kitap Fuarı’na ziyaretçi akınıKitap Fuarı’na ziyaretçi akını

"KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ' OYUNUNA SADRİ ALIŞIK 26. TİYATRO VE SİNEMA OYUNCU ÖDÜLLERİNDEN ÜSTÜN AKMEN UMUT VADEDEN GENÇ OYUNCU ÖDÜLÜ

Bu yıl 26. kez düzenlenen ve her yıl sinema ve tiyatro dünyasında büyük heyecan yaratan “Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri 15 Eylül akşamı Atatürk Kültür Merkezinde sahiplerini buldu. Tiyatro ve sinema dallarında Türkiye’nin en uzun soluklu ve sadece ‘oyuncu’ ödülleri veren tek organizasyonu olan “Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri” gecesine iş ve sanat dünyasından birçok saygın isim katıldı.

Ümit vaat eden genç oyunculara verilen Üstün Akmen Umut Vadeden Genç Oyuncu Ödülü, yapımını “ga kolektif”in üstlendiği “Köprüden Önce Son Çıkış” oyunuyla Mine Yıldız, Yaren Özkoca ve Yağmur Güçlü’ye verildi. 

Ortaklaşa yaratım tiyatrosu yöntemiyle ürettikleri ve kendilerinin yazıp yönettikleri oyunla yeni sezon hazırlıklarını sürdüren “ga kolektif” kurucularından Mine Yıldız ödül konuşmasında “Bu ödülü sektörde kendini yalnız hisseden, görülmediğini düşünen, umutsuzluğa sürüklenen tüm meslektaşlarım adına almak istiyorum.” sözleriyle umut verdi. 

Yaptıkları meslek ne olursa olsun herkesin yaşadığı o karanlık sabahları anlatan Köprüden Önce Son Çıkış, hayata devam edebilmenin yollarını arayan ev arkadaşı üç genç kadının mücadelesini anlatıyor.
Toplumsal yargılardan ve bu yargıların getirdiği korkularımızdan arınmamız mümkün mü? sorusunun yanıtını arayan oyun Ekim ayında İstanbul oyunlarıyla sezonu açıyor.