-

Gözden kaçırmayın

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, 19 Mayıs Bayramını Kutladıİzmir İl Sağlık Müdürlüğü, 19 Mayıs Bayramını Kutladı

Gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içinde anne ve fetüs hayatını tehlikeye atan acil durumlar için verilen hizmetlerin tamamı Acil Obstetrik Bakım (AOB) Programı olarak adlandırılmaktadır. Bu programın amacı, yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay erişim ve yüksek kaliteli hizmet sunarak önlenebilir anne ölümlerini önlemektir.

AOB Çekirdek Ekip Toplantısı, ilimizde yapılması gereken çalışmaların ve stratejik planlamaların tartışıldığı bir toplantıdır. Bu toplantıda, Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve Sağlık Hizmetleri Başkanlığından başkan ve başkan yardımcıları ile birim sorumluları bir araya gelmiştir. Toplantı, 16 Şubat 2024 tarihinde Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda, güncel anne ölümü durumu, Acil Obstetrik Bakım Programının kapsamı ve işleyişi, 2023 yılına ait acil obstetrik bakım hizmetlerinin değerlendirilmesi hakkında bir sunum yapılmıştır. Sonrasında, 2024 yılı Acil Obstetrik Bakım İl Eylem Planı ve İl Acil Obstetrik Sevk Haritası oluşturulmuş ve uygulamaya konulmasına karar verilmiştir.

Uzm. Dr. Serkan Kadir KESKİN
İl Sağlık Müdürü

#AOB #AcilObstetrikBakım #anneölümüönleme #halksağlığı