-

Gözden kaçırmayın

İznik’te Triatlon Etkinliğiİznik’te Triatlon Etkinliği

Balıkesir'de taşkınlarla mücadele ve önleme çalışmaları kapsamında, yeni ihaleler tamamlandı. Balıkesir Altıeylül ilçesinde taşkın risklerine karşı alınacak önlemler çerçevesinde, Bozen Mahallesi Kuru Dere bölgesi ve 9. Ana Jet Üssü içi Dere'si için iki önemli taşkın kontrol inşaatı planlandı. İhaleler, bu bölgelerde yaşanan taşkınları etkin bir şekilde kontrol altına almak amacıyla gerçekleştirildi.

İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, her iki taşkın kontrol inşaatının sözleşmeleri, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Balıkesir'deki yetkili yöneticisi tarafından imzalandı. İmza töreninde söz konusu projelerin, bölgedeki sel riskini azaltmak ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için büyük öneme sahip olduğu vurgulandı. Yapılacak olan inşaatlarla, maddi zararların önlenmesinin yanı sıra olası can kayıplarının da engellenmesi hedeflenmektedir.

Bu projelerle Balıkesir Altıeylül ilçesi, taşkınlara karşı daha dayanıklı bir altyapıya kavuşmayı ve doğal afetler karşısında etkin bir şekilde korunmayı amaçlamaktadır. #Balıkesir #taşkınlar #sel #doğalafet #inyapıprojeleri