-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çanakkale'de Coşkuyla Kutlandı19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çanakkale'de Coşkuyla Kutlandı

Türkiye'de genç sporcuların keşfedilmesi ve spora teşvik edilmesi amacıyla yerli haber yazım kurallarına uygun olarak hazırlanan "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" hayata geçirildi. Millî Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa başlatılan projenin, uluslararası alanda dikkat çekici sonuçlar elde etmesi hedefleniyor.

Projenin uygulanması, 2023-2024 eğitim öğretim yılına yönelik genel tarama ve test ölçümleriyle Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde başladı. Programın bir parçası olarak, Haziran ayına kadar Balıkesir'in tüm ilçelerinde özellikle 3. sınıf öğrencileri üzerinde yoğunlaşacak olan testler devam edecektir.

Bu proje, öğrencilere spor kültürünü benimsetmek ve toplumda spor ilgisini artırmak amacını taşımaktadır. Bu doğrultuda, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi'nde devam eden yetenek taramaları sürecindeki öğrencileri ziyaret ederek çalışmaları gözlemlemiştir.

İl Müdürü Ali Tatlı ve Adem Özalp, geleceğin sporcularını yetiştirmek amacıyla yapılan bu taramaların önemine vurgu yaparak, gençlerin erken yaşta spor faaliyetlerine yönlendirilmesinin ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi sürecinin toplumdaki spor ilgisinin yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını ifade etmiştir.

#Spor #Gençlik #Tarama #Teşvik #Projeler #Keşif #SporKültürü #YetenekTaraması #Türkiye