-

Gözden kaçırmayın

Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Hakkında Adli Soruşturma BaşlatıldıBalıkesir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Hakkında Adli Soruşturma Başlatıldı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele çalışmaları kapsamında, yasadışı yollarla ülkeden çıkış yapılabilecek koylar ve kıyı şeridi üzerinde denetim ve keşif faaliyeti gerçekleştirdi. Bu faaliyetler, daha önceden yapılan risk analizleri doğrultusunda gerçekleştirildi.

19-25 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri toplam 15 düzensiz göç olayına müdahale etti. Bu olaylarda, 314 Afganistan, 1 Özbekistan ve 1 Suriye uyruklu olmak üzere toplam 316 düzensiz göçmen ile 4 organizatör yakalandı. Ayrıca, 2 organizatörü yakalama çalışmaları devam etmektedir. Bu operasyonlar sonucunda 1 otomobil, 1 kamyonet ve 1 minibüs ele geçirildi. Tutuklanan 4 organizatör ise mahkemeye sevk edildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması konularında aralıksız olarak çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda yapılan Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele çalışmaları da bu hedeflere yönelik atılan adımlardan biridir.

#Balıkesir #Jandarma #GöçmenKaçakçılığı #Mücadele #Emniyet #SuçÖnleme #KamuDüzeni