-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

Bölgesel iş birliği ve bilimsel gelişmelerin masaya yatırıldığı önemli bir toplantı, Trakya Üniversiteler Birliği'nin (TÜB) 22. Üst Kurul Toplantısı, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar başkanlık etti. Bu kritik buluşmada, aralarında Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü İsmail Boz'un da bulunduğu birçok üniversite rektörü ve yardımcıları yer aldı.

YÖK Başkanı Özvar, üniversitelerin uluslararası alanda Türkiye'nin bilim diplomasisinde önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Üniversitelerin ülke imajına katkı sağladığını ve bu kamu diplomasisi gücünün artırılması gerektiğinin altını çizdi. Özvar, TÜB'ün özellikle Balkan üniversiteleri ile kurulan sağlam ilişkiler sayesinde yürütülen uluslararasılaşma faaliyetlerine önemli katkılar sunan bir platform olduğunu vurguladı.

Özellikle sağlık, bilişim ve mühendislik alanlarında Balkan coğrafyasının öne çıkan üniversiteleriyle daha sıkı iş birlikleri kurulması gerektiğine işaret eden YÖK Başkanı, bu yönde yapılan çalışmaların artırılması ve desteklenmesi konusunda üniversitelere YÖK olarak her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

Toplantının ardından Trakya Üniversiteler Birliği'nin faaliyetleri ve amaçları üzerine bir tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Üniversitelerarası bu gibi iş birlikleri, bölgesel kalkınmanın ve akademik dayanışmanın güçlenmesi adına önem taşıyor.

#TrakyaÜniversitesi #TÜB #YÖK #ErolÖzvar #Balkanüniversiteleri #üniversitelerarasıişbirliği