-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çanakkale'de Coşkuyla Kutlandı19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çanakkale'de Coşkuyla Kutlandı

2023-2024 eğitim öğretim yılında, fen ve sosyal bilimler liselerinde okuyan öğrencilere yönelik olarak Bakanlık tarafından planlanan "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" proje çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu projenin amacı, öğrencilerin akademik başarılarına ek olarak sosyal, duygusal-duyuşsal becerilerini geliştirmeye ve eleştirel okuma becerisine sahip genç yazarların yetişmesine katkıda bulunmaktır. Projenin ilk aşaması olan "Kutadgu Bilig Oku-Yorum" çalışmaları ile öğrenciler eleştirel okuma becerisini geliştirmeye yönelik olarak Kutadgu Bilig eseri üzerinde çalışmalar yapmışlardır. Balıkesir'de gerçekleştirilen Kutadgu Bilig İl Paneli'ne Altıeylül Fen Lisesi, Karesi İstanbulloğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Karesi Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, Enerjiisa Bandırma Fen Lisesi, Burhaniye Kuvâ-yı Milliye Fen Lisesi, Edremit Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi ve Gönen Ömer Seyfettin Fen Lisesi'nden 7 öğrenci panelist olarak katılmıştır. Panel sonrasında katılımcılara belge ve hediye takdimi gerçekleştirilmiştir. İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Kutadgu Bilig'in Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu ve öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağladığını ifade etmiştir. Okuma yazma projelerinin dil becerilerini geliştirerek, öğrencilerin düşüncelerini açık ve etkili bir şekilde ifade etmelerine yardımcı olduğunu vurgulayan Tatlı, panele katılan öğrencileri tebrik etmiş ve panelin düzenlenmesinde emeği geçen okullara teşekkür etmiştir.

#Bakanlık #Eğitim #Projeler #Öğrenciler #KutadguBilig #OkuYorumYazıYorum #EleştirelOkuma #SosyalBilimlerLisesi #FenLisesi #Panel #Öğretim #DilBecerileri #KişiselGelişim #TurkKültürü.