-

Gözden kaçırmayın

Orhangazi Belediyesi 19 Mayıs'ı KutladıOrhangazi Belediyesi 19 Mayıs'ı Kutladı

Yerel çiftçilere destek amacıyla başlatılan "Tohum Bizden, Hasat Sizden" projesi kapsamında ilk tohum dağıtım töreni düzenlendi. Bu törende, çiftçilere yüzde elli hibe statüsünde mısır tohumları dağıtıldı. Dağıtımın ardından tohumlar ekime hazır hale getirildi ve tarımsal üretimde genişleme ve verimlilik artışı hedeflendi.

Bu proje ile belediye, bölgede tarımsal üretim kapasitesini artırarak çiftçilerin ürün kalitesini iyileştirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında devam edecek çalışmalar ile yerel ekonomiye olumlu etkiler yapılması hedefleniyor. Belediye yetkilileri, üreticilere yönelik çalışmaların devam edeceğini ve tarıma verdikleri desteği vurgulayarak, projenin önemini vurguladılar.

"Tohum Bizden, Hasat Sizden" projesiyle birlikte 12 bin dönüm araziye ekim yapılması planlanıyor. Bu çabaların, tarımın geliştirilmesi ve çiftçilere sağlanan desteklerle birlikte yerel ekonomiye pozitif etkiler yapması bekleniyor.

#tarım #çiftçi #tohumdağıtım #destekprojeleri #tarımgeliştirme #verimlilik #yerelçiftçiler #ekonomikalkınma #sürdürülebilirtarım