-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

Balıkesir Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın katılımıyla öğrencilerle buluştu. İki isim de üniversite ziyaretleri sırasında yaptıkları konuşmalarda Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanındaki ilerlemesini ve uzay çalışmaları hakkında bilgiler paylaştılar.

Bakan Kacır, konuşmasında Türkiye'nin sanayi ve teknoloji gelişimine yönelik önemli bilgiler verdi ve hükümetin bu alanda yürüttüğü çalışmalardan ve politikalardan bahsetti. Özellikle üniversite öğrencilerine hitap eden konuşmasında, gençlerin bu sektörlere ilgisini artırmayı ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Alper Gezeravcı ise Türkiye'nin uzaydaki temsilcisi olarak, uzay çalışmaları ve bu süreçte edindiği deneyimler hakkında bilgiler paylaştı. Astronot olma yolculuğundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, onlara ilham vermeyi amaçladığı ifade edildi.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Bakan Kacır ve Gezeravcı, bilim ve teknoloji alanlarında kariyer yapmanın önemi ve geleceğe dair vizyonlarını vurgulayarak öğrencilere hitap ettiler. Üniversite tarafından düzenlenen etkinlik, öğrencilere yeni fırsatlar ve ufuklar açma misyonuyla öne çıktı.