-

Gözden kaçırmayın

Orhangazi Belediyesi 19 Mayıs'ı KutladıOrhangazi Belediyesi 19 Mayıs'ı Kutladı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, belediye tarafından başlatılan geniş kapsamlı bir kentsel gelişim projesi hayata geçiriliyor. Bu proje ile ilçenin yaşam kalitesi artırılmayı ve ekonomi canlandırılmayı hedefliyor.

Proje, Akpınar Sanat Meydanı adıyla anılacak bir merkezin oluşturulmasını içeriyor. Bu merkez, ilçedeki sosyal yaşama yeni bir soluk getirecek. Proje kapsamında, 54 odalı bir termal otel, geniş metrekareli ticari dükkanlar ve konut alanları yer alacak.

Sanat Meydanı'nın düzenlenmesiyle beraber, eski itfaiye binası ve terminal alanının da yeniden değerlendirilmesi planlanıyor. Bu bölgelerin de Sındırgı'nın önemli merkezlerinden biri haline gelmesi bekleniyor. Kocahan Çarşı, tarihi sokaklarıyla birlikte bu dönüşümle şehrin cazibe merkezlerinden biri haline gelmeyi hedefliyor.

Projenin içerdiği çeşitlilik sayesinde, bölgede istihdam olanaklarının artması ve ekonomik canlılığın teşvik edilmesi planlanıyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın liderliğinde yürütülen çalışmalar devam ediyor. Belediye, gerçekleştirilen ve planlanan projelerle "gerçek belediyecilik" anlayışını yansıtmayı hedefliyor. Yeni proje hayata geçirildiğinde, Sındırgı'nın sağlık turizminden günlük yaşama kadar birçok alanda daha ileri bir seviyeye taşınması bekleniyor.

#Sındırgı #Balıkesir #kentselgelişim #AkpınarSanatMeydanı #termalotel #ticaret #konut #sosyalyaşam #turizm