-

Gözden kaçırmayın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk AdımıGazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk Adımı

Edremit'te kuruluş çalışmaları yaklaşık 5 yıldır devam eden Jeotermal Kaynaklı Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi altyapı yapım işi protokolü imza töreni Kaymakamlık Makamında düzenlendi. Bu proje, Edremit'e katma değerli tarımsal üretimi getirerek yerel ekonomiye büyük katkı sağlayacak olan Edremit TDİOSB'de seraların altyapı yapım işini başlatacak.

Projenin tamamlanabilmesi için 5 yıldır süren yoğun emek ve çaba sarf edildi. Son 6 aylık süre içinde ihtisas alanı genişletilerek OSB parsellerinde doluluk oranı %100'e ulaştı. Edremit TDİOSB, jeotermal seracılıkta önemli bir yatırım merkezi haline geldi.

Altyapı projelendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra altyapı yapım işi ihalesi yapıldı ve ihaleyi Teori Mekanik Mühendislik Enerji Üretim Otomasyon İnş. Altyapı San. Tic. Ltd. Şti kazandı. İhale sonrasında altyapı yapım sözleşmesi protokol imza töreninde imzalandı. Altyapı ihalesi kapsamında; OSB içindeki yollar, içme suyu, atık su, yağmur suyu, elektrik ve telekom altyapı şebekesinin inşaatı gerçekleştirilecek.

Edremit TDİOSB, hayata geçtiğinde ilçenin ekonomisine ciddi kazanımlar sağlayacak. Jeotermal kaynaklı teknolojik modern seraların faaliyet göstereceği bu bölgede doğrudan 1.500 kişinin istihdam edilmesi ve çeşitli yan sektörlerin de ilçeye kazandırılması planlanıyor. Bu projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasını mümkün kılan müteşebbis heyet kurumları, Tarım ve Orman Bakanlığı, Edremit Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi yönetim ekibine teşekkür edildi.

Protokol İmza Töreni, Edremit Kaymakamı TDİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Odabaş, Edremit Ticaret Odası Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çetin, Edremit Ziraat Odası Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yılmaz Diker, yüklenici firma Teori Mekanik Mühendislik Enerji Üretim Otomasyon İnş. Altyapı San. Tic. Ltd. Şti temsilcisi Fahrettin Oktay, Yüksel Oktay ve teknik Koordinatör Türker Cantilav'ın katılımıyla Edremit Kaymakamlık Makamı'nda düzenlendi.

#Edremit #TDİOSB #tarım #seracılık #ekonomi