-

Gözden kaçırmayın

Yenice'de 19 Mayıs CoşkusuYenice'de 19 Mayıs Coşkusu

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım sektörünün gelişimi ve yerli tohumların kullanımının teşvik edilmesi amacıyla bir tohum dağıtım etkinliği düzenledi. Bu etkinlik kapsamında, çiftçilere çeşitli bitki türlerine ait tohumlar dağıtıldı. İl Müdürü Erkan Alkan'ın da katılımıyla Bandırma ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, çiftçilere ayçiçeği tohumları dağıtıldı.

Proje dahilinde, nohut, sorgum sudanotu, ayçiçeği ve çeltik olmak üzere dört farklı türden yaklaşık 43 ton tohum, Tarım Bakanlığı'nın yüzde 75 hibe desteğiyle 20 farklı ilçedeki çiftçilere ulaştırıldı. Bu destek sayesinde, yerli ve milli tohumlar bölgenin ihtiyaçlarına uygun olarak belirlendi ve böylece hem verim artışı sağlanması hem de çiftçilerin maliyetlerinin azaltılması hedeflendi. Ayrıca, daha az su tüketimi ve atıl arazilerin tarıma kazandırılmasıyla su tasarrufu sağlanacak ve bölge ekonomisine ve üreticilere güç katılacak.

Bu sağlanan desteğin, bitkisel üretimin sürdürülebilirliği ve yerli tohum çeşitlerinin yaygınlaştırılması için önemli bir katkı sağlayacağı ve üreticiler için bereketli olması temenni ediliyor. Balıkesir'deki tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve yerel üretime verilen önemle, bölge ekonomisi ve tarım sektörü güçlendirilmeyi hedefliyor.

#Balıkesir #tarım #yerlitoğum #çiftçi #proje #destek #verimlilik #ürünçeşitliliği #sürdürülebilirlik #su #tasarruf #tarımsektörü