-

Gözden kaçırmayın

Çanakkale'de Çanakkale'de "Yedi Kocalı Hürmüz" Oyunu Büyük Beğeni Topladı

Balıkçılık av sezonu, 01 Eylül 2023 tarihinde başladı ve 15 Nisan 2024 itibariyle av yasağı başlayacak. Bu yasak, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayacak, ancak kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaf tutulacak.

Ayrıca, 4,5 ay sürecek olan bu dönemde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçılar, Bakanlıktan izin almak ve belirlenen kurallara uymak koşuluyla kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabilecek.

Ülkemizin sucul zenginliğinin sürdürülebilir bir şekilde devam ettirilmesi için balıkların üreme ve büyüme döneminde getirilen yasaklara uyulması önemlidir. Bu, balık ve balıkçıların geleceği açısından önemli bir adımdır.

Av yasağı uygulanırken, küçük ölçekli balıkçılar yakaladıkları ve yetiştiriciliği yapılan balıklarla yaz sezonu boyunca halkın balık ihtiyacını karşılayabilecektir.

01 Nisan-30 Haziran 2024 tarihleri arasında, avlanması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatı da yasak olacak.

İl Müdürlüğümüz, sürdürülebilir balıkçılığın temini ve yasalara uygun avcılık yapan balıkçıların haklarını korumak için denizler, iç sular, karaya çıkış noktaları, nakil güzergâhları, balıkçı gemileri, balık halleri, balık unu-yağı fabrikaları ve perakende satış yerlerinde aralıksız kontrol ve denetim faaliyetlerine devam edecektir.

Balık stoklarımızın korunması ve gelecek nesiller için sağlıklı denizlere sahip olmak için bu yasaklara uymak hepimizin sorumluluğudur. #balıkçılık #avsezonu #yasak #sürdürülebilirlik #denetim