-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'nin Yeni Eğitim Modeli: Türkiye'nin Yeni Eğitim Modeli: "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, UNICEF iş birliğiyle gerçekleştirilen "Özel Eğitimde Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında "Marmara Bölgesi Meslekî Özel Eğitim Mükemmeliyet Merkezi"ni açtı. Açılış, Yıldırım Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu'nda gerçekleştirildi. Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, UNICEF Eğitim Sorumlusu Diana Kavi, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevriye Ergül ve öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, "Bugün burada, özel eğitim okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın becerilerini ve hayata tutunmalarını güçlendirecek bir merkezi, çocuklarımızın hizmetine sunmak amacıyla bir araya geldik. Bursa'da özel eğitim çocuklarımıza yönelik mesleki eğitim merkezi bulunuyor ve bu merkezin ilimize kaliteli eğitim sunmak açısından büyük önemi bulunmaktadır. Merkezimiz, öğretim programlarının ve atölyelerin yenilenmesi, bir staj programının oluşturulması, öğretmenlerimizin mesleki eğitimlerine yönelik çalışmaların yapılması gibi faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda sektörle iş birliği içinde, ihtiyaçlarımızı, sorunlarımızı ve güçlü yönlerimizi belirlemek için çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevriye Ergül ise konuşmasında, "Özel gereksinimli bireylere bebekliklerinden itibaren özel eğitim hizmetleri sunuyoruz. Amacımız, onlara yetişkin olduklarında mümkün olduğunca bağımsız bir yaşam sürebilmelerini sağlamaktır. Bu projenin amacı, okullarımızdaki özel eğitim hizmetlerini güçlendirmek ve çocukların mesleki becerilerini en iyi şekilde sağlayarak istihdamlarını desteklemektir" şeklinde konuştu.

UNICEF'in finansal desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen proje kapsamında, özel eğitim okullarında meslekî eğitim veren kuruluşların kapasitesi geliştirilecek ve özel eğitim hizmetlerinin kalitesi artırılacak. Ayrıca, merkezin tanıtımı ve iş birliği için ilgili kurum, kuruluş ve sektörlere ziyaretler gerçekleştirilecek ve çalışmaların bir yol haritası oluşturulacak.

#ÖzelEğitim #MeslekiEğitim #UNICEF #MükemmeliyetMerkezi