-

Gözden kaçırmayın

Görme Engelli Öğrenciler İçin Masal Dinleme EtkinliğiGörme Engelli Öğrenciler İçin Masal Dinleme Etkinliği

Balıkesir'de düzenlenen "IV. Ulusal ve I. Uluslararası Balıkesir Turizm Kongresi" turizm sektörüne yönelik akademik ve sektörel bilgi alışverişine ev sahipliği yapıyor. Kongre, Balıkesir Üniversitesi'nin koordinasyonu ve yerel yönetimlerin katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Kongreye 42 üniversiteden gelen katılımcılar iştirak ediyor. 18-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan kongrenin üç gün süreceği belirtiliyor.

Kongrenin açılış törenine, Balıkesir İl ve Balıkesir Üniversitesi yetkilileri katıldı. Uluslararası boyutta gerçekleşen bu organizasyonun turizm sektörüne büyük katkı sağlaması bekleniyor. Toplamda 113 bildirinin sunulacağı kongrede, 29'u uluslararası boyutta olan birçok araştırma sunulacak.

Konuşmasını yapan dekan ve kongre başkanı, ulusal ve uluslararası düzeyde önemli olan bu etkinliğin bilimsel çalışmalara büyük katkılar sağlamasını diledi. Diğer ülkelerden gelen akademisyenler de, bu tür organizasyonların bilimsel gelişmelere katkı sağlayabileceğini vurguladı.

Balıkesir Üniversitesi yetkilileri ise, kongreye ev sahipliği yapmanın ve bu tür ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Üniversitenin akademik gücü ve Balıkesir'in coğrafi ve kültürel zenginlikleri turizm açısından önemli bir merkez olduğunu vurgulandı.

Belediye başkanı ve vali de konuşmalarında şehrin turizm potansiyeline ve bu potansiyeli artırmaya yönelik hedeflere değinerek, kongrenin önemini vurguladı ve katkılarından dolayı herkese teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından plaket takdimi ve anı fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi. Kongrenin bilimsel oturumları ve sosyal etkinliklerle devam edeceği belirtildi. Kongrenin, Balıkesir turizmine ve akademik çalışmalara büyük bir değer katacağı ifade ediliyor.