-

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Ş.Sertaş Karakaş Yurda DöndüBelediye Başkanı Ş.Sertaş Karakaş Yurda Döndü

Balıkesir'in Erdek ilçesindeki kadın girişimciler, organik sertifikaya sahip makarna ve çikolata üretimiyle dikkat çekiyor. Yerel üretimde önemli bir paya sahip olan bu işletmede, besin değeri yüksek ıspanak, şeker pancarı, mercimek ve nohut gibi çeşitli makarnaların yanı sıra organik çikolata üretimi gerçekleştiriliyor. Bölge ekonomisine katkı sağlayan bu ürünlerin üretim süreci, yerel tarım müdürlüğü yetkilileri tarafından yakından incelendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ve ilçe müdürlüğü temsilcileri, yapılan çalışmalar ve ürünler hakkında kadın girişimcilerle görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca müdürlük, kadın girişimcilere sunulan hibe programlarıyla nasıl destek sağlandığına dair detaylı bilgiler verdi. Hem yurt içi hem de yurt dışı pazarında rağbet gören organik ürünlerin üretimi, bölge ekonomisine olan katkılarıyla öne çıkmakla kalmıyor, aynı zamanda kadın istihdamı ve girişimciliğinin teşvik edilmesine de katkı sağlıyor.

#Balıkesir #Erdek #kadın #girişimciler #organik #makarna #çikolata #besin #değeri #ıspanak #şekerpancarı #mercimek #nohut #ürün #tarım #müdürlük #yerel #destek #program #kadınıstihdamı #teşvik