-

Gözden kaçırmayın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk AdımıGazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk Adımı

2024 yılında orman yangınlarının önlenmesi için atılması gereken adımlar ve yapılması gereken ortak çalışmaları görüşmek üzere Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, yangına müdahale yöntemleri, alınacak tedbirler ve araç-ekipman kapasitesi gibi konular ele alındı. Toplantı, Orman Bölge Müdürlüğü Dardanos Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem ERKEK, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ, İl Emniyet Müdürü Selim ARICI, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Celil SEZGİN ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının başlangıcında, Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ'nin Orman Bölge Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptığı bir konuşma yapıldı. Ardından Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü V. Ersin GÜRBÜZ, Çanakkale'de çıkan yangınlar, alınan tedbirler ve yangınla mücadeleye ilişkin çalışmalar hakkında katılımcılara sunum yaptı.

Bilgilendirme sunumunun ardından, 2024 Yılı Çanakkale İli Orman Yangınları ile Mücadele Koordinasyon toplantısında, olası orman yangınlarının önlenmesi, çıkan yangınların hızlı bir şekilde söndürülmesi ve kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Orman yangınlarının önlenmesi ve risklerin azaltılması için ilgili kurumların koordineli çalışmasının önemine vurgu yapan Vali İlhami AKTAŞ, "Çanakkale, büyük bir orman varlığına sahiptir ve yaz aylarında yangın riski artar. Bu nedenle kurumlarımızla birlikte, orman yangınlarını önlemek ve minimal zararla atlatabilmek için üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Vatandaşlarımızın da yangın risklerine karşı dikkatli ve duyarlı olması büyük önem taşımaktadır" dedi.

Orman Yangınları ile Mücadele Koordinasyon toplantısı, görüş ve önerilerin ardından sona erdi. #orman #yangın #çanakkale #koordinasyon #mücadele