-

Gözden kaçırmayın

Yenice Belediye Başkanı Ş. Sertaş Karakaş'tan Manevi MesajYenice Belediye Başkanı Ş. Sertaş Karakaş'tan Manevi Mesaj

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde, olası afet durumlarında etkin müdahale sağlamak için Orman Arama Kurtarma Ekipleri (ORKUT) kuruldu. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü'nün rehberliğiyle, Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim süreci başladı.

Ekipler, afetlere hızlı ve etkin müdahale konusunda hazırlıklarını sürdürüyor. Balıkesir bölgesindeki Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli personeller tarafından oluşturulan ekipler, ülkenin dört bir yanında üstlenecekleri görevler için teorik ve pratik eğitimler alıyorlar.

Eğitimlerde, afet durumlarında yapılacak organizasyon ve planlama, iş güvenliği tedbirleri, güvenli alanlar oluşturma, keşif ve arama-kurtarma gibi hayati konulara odaklanılıyor. Ayrıca, çadır kurma, duvardan geçme, yaralılara ilk yardım ve sedye ile taşıma gibi pratik bilgiler de katılımcılara aktarılıyor.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, ORKUT ekiplerinin afet ve felaket durumlarında hazır olacaklarına inandığını belirtti. Kayıran, ekiplerin gerekli eğitimleri alarak görevlerini eksiksiz yerine getireceğini vurguladı. Balıkesir İl AFAD Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen eğitimle, ORKUT ekiplerinin afet durumlarında daha yetkin ve hazırlıklı olmaları hedefleniyor.

#Balıkesir #Orman #ORKUT #afet #eğitim #müdahale #afad