-

Gözden kaçırmayın

Ülkemizde Ülkemizde "Orman Benim" Kampanyası ile Orman Yangınlarına Karşı Bilinç Artıyor

Bugün, her zamanki gibi iki önemli olayın heyecanını yaşamaktayız ve bundan sonra da yaşatmaya devam edeceğiz. Bu iki önemli olaydan biri, Gazi Meclisimizin açılışının 104. yıl dönümüdür. Diğeri ise çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Bu vesileyle, tüm halkımızın ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramını kutluyorum.

23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını ve halkın yönetimi tam anlamıyla ele geçirdiği günün ilk günü olması nedeniyle büyük bir önem taşımaktadır.

23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlık yolunda en kritik adımlardan birini attığı tarih olarak kaydedilmiştir. Çünkü bu tarih, hâkimiyetin kesinlikle ve koşulsuz olarak millete ait olduğunun ilan edildiği tarihtir.

23 Nisan 1920'de gösterilen bağımsızlık bilincinin geleceğe sonsuza kadar aktarılması ve milli hafızamızda taze tutulması büyük bir önem arz etmektedir. İşte bu yüzden, 23 Nisan'da açılan meclisin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal, bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Böylece, bugünün çocuklarına emanet edilen bu yüce duygu, onların omuzlarında geleceğe taşınacaktır.

İlin Valisi olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm dünya çocukları için kutlu olmasını diliyor, bu heyecanı geleceğe taşıma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Bursa'mız, ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına, siz değerli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

#23Nisan #UlusalEgemenlikveÇocukBayramı #GaziMeclis #GaziMustafaKemalAtatürk #Türkiye #Bursa