-

Gözden kaçırmayın

Kaymakam Salih Sak ve Ekip Çalışanlarından Moral ZiyaretleriKaymakam Salih Sak ve Ekip Çalışanlarından Moral Ziyaretleri

İlçemizde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda temsili koltuk devretme töreni düzenlendi. Kaymakam Dr. Arslan Yurt, Kaymakamlık Makamını Sarıköy İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Deren Dedeoğlu'na ve Şehit Rahmi İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Ege Safa Ahkemoğlu'na devretti.

Makam koltuğuna oturarak görevi devralan Deren Dedeoğlu, "Bugün burada Türkiye'nin geleceği olan çocuklar olarak ülkemizin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği değerleri hatırlamak ve yaşatmak için bir aradayız. Kaymakam Dr. Arslan Yurt beye bizleri makamında misafir ettiği için teşekkür ederiz." dedi.

23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve ulusal egemenliğin ilan edildiği bir gündür. Bu tarihte Türk halkı, kendi kaderini belirleme hakkını elde etmiş ve bağımsız bir devletin temellerini atmıştır. Bu nedenle 23 Nisan, çocukların yanı sıra demokrasinin ve özgürlüğün bayramıdır.

Filistinli çocukları da unutmamalıyız. Çünkü çocuklar, toplumun en değerli varlıklarıdır ve onların haklarına saygı göstermek, geleceğe yapılan bir yatırımdır. Biz çocuklar olarak öğrenmeye çalışmalı ve kendimizi geliştirmeliyiz. Ülkemizin daha da ileri gitmesi için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Ülkemizin geleceği olan çocuklar olarak hep birlikte daha güzel bir Türkiye inşa etmek için çalışalım. Hepinizi sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İyi bayramlar." şeklinde konuştu.

Öğrencilere hediye vererek hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Yurt ise, "Bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığımızın ve milli iradenin tüm dünyaya ilan edildiği bir günü, çocuklara armağan ederek onlara verdiği önemi gösteriyor. Çocuklar, geleceğimizin teminatı, devletimizin güvencesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza kutlu olsun." şeklinde konuştu.

#23Nisan #UlusalEgemenlikveÇocukBayramı #Atatürk #Demokrasi #Özgürlük #Çocuklar #Türkiye