-

Gözden kaçırmayın

Kaymakam Salih Sak ve Ekip Çalışanlarından Moral ZiyaretleriKaymakam Salih Sak ve Ekip Çalışanlarından Moral Ziyaretleri

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104.yıl kutlama etkinlikleri düzenlendi. İlk tören saat 10.00'da Milli Egemenlik Meydanı'nda gerçekleştirildi. Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Akhisar İstiklal Şehit Mustafa Çürük İlkokulu öğretmeni Şükran Aykanat'ın sunuculuğunu yaptığı programda, tören yöneticiliği Çağlak Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenleri Cumhur Oktav ve Gökhan Kaya tarafından üstlenildi.

Çelenk töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. CHP İlçe Teşkilatı, ADD Derneği, Eğitim-İş ve Mimarlar Odası Temsilciliği de çelenk koydu.

İkinci tören, Akhisar Şehit Mustafa Çürük İlkokulu bahçesinde saat 10.30'da başladı. Programın sunuculuğunu ilkokul öğrencileri Mustafa Yüksel ve Hüma Atalay üstlendi. Tören, Ali Şefik Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Çengel'in komutasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Erdem, programda çocuklara yönelik sözlerini şu şekilde dile getirdi: "Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük ruhunu tüm dünyaya duyuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözleriyle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gurur ve heyecanla kutluyoruz. Sizler, geleceğimizin teminatı olarak yetişiyorsunuz. Ülkenizi ve milletinizi seven, başarılı bireyler olarak büyüyüp ülkemizi daha ileriye taşımanız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Programda çeşitli gösteriler de yer aldı. İstiklal Şehit Mustafa Çürük İlkokulu ana sınıfı öğrencileri "Özgürlük" gösterisini sergiledi. Birinci sınıf öğrencileri Hira Boral, Ruküyye Namal ve Muhammet Nur Durmuş ise "Hoş Geldin 23 Nisan" şiirini okudu. İkinci sınıf öğrencisi Eymen Aras ise "Dünya Çocuk Bayramı" şiirini seslendirdi. Öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösterilerle program son buldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ün çocuklara duyduğu güvenin bir göstergesi ve bayram coşkusuyla kutlanmaktadır. #23Nisan #UlusalEgemenlikveÇocukBayramı