-

Gözden kaçırmayın

FİKRİ MÜLKİYET SEMPOZYUMUNA BALIKESİR YAYINCI KURULUŞLARI KATILIM SAĞLADIFİKRİ MÜLKİYET SEMPOZYUMUNA BALIKESİR YAYINCI KURULUŞLARI KATILIM SAĞLADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve milli egemenliğin millete ithaf edildiği kıymetli gün, yurt genelinde coşkuyla kutlanıyor. Bu önemli tarihte, Türkiye'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelede fedakarlık gösteren tüm kahramanlar saygı ve özlemle anılıyor.

23 Nisan günü 1920 yılında TBMM'nin kapılarını millet iradesi için araladığı bu özel gün, Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiş olup, çocukların eşsiz değerinin altını çizen bir bayram olarak tarih sahnesindeki yerini almıştır. Atatürk’ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara verdiği önem bu bayramla taçlandırılmış, aynı zamanda dünya çocukları arasında kardeşlik ve barış mesajlarının yayılmasına vesile olmuştur.

Ulusal egemenlik, millet iradesinin en somut şekilde tecelli ettiği bir ilke olarak, her yıl bu özel günle anlam kazanarak, demokrasinin ve hürriyetin devamlılığının önemine vurgu yapar. Günün bu anlamının ışığında, bayramın coşkusu her yıl olduğu gibi, çocuk şenlikleri, resmi törenler ve çeşitli etkinlikler aracılığıyla yansıtılmakta, her kesimden vatandaşın katılımı sağlanmaktadır.

Bayramın ana teması olan çocuklar, etkinliklerde yer alarak yeteneklerini sergileme ve uluslararası dostluk bağlarını güçlendirme imkanı buluyor. Atatürk'ün çocuklara armağanı olan bu bayramın daima barışın, mutluluğun ve umudun simgesi olarak kalacağına inanılıyor. Her yıl büyük bir şevkle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'de yaşamın her alanında yankı bulan bir dayanışma ve sevincin parçası olarak gelecek nesillere aktarılmanın yanı sıra Atatürk'ün mirasını ve çocuklarımıza duyduğumuz sonsuz inancı temsil etmektedir.