-

Gözden kaçırmayın

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Etkinliğinde Dayanışma MesajıMHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Etkinliğinde Dayanışma Mesajı

Deva Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Almanya Hür Demokrat Parti lideri ve Federal Maliye Bakanı Christian Lindner başkanlığındaki heyeti ağırladı. Görüşmede, dört büyük global dönüşüm konuları ele alındı. Bu dönüşümler; jeopolitik, teknolojik, çevresel politikalar ve şirketlerin sosyal sorumlulukları olarak sıralanabilir. Milletvekili Dalgın bu buluşmada, Türkiye'nin Almanya ve Avrupa Birliği için bu dönüşüm süreçlerindeki hayati rolüne vurgu yaptı.

Dünya düzenindeki değişimler ve teknolojik yeniliklerin yanı sıra çevre politikalarındaki gelişmelerin ve şirketlerden beklenen sosyal sorumlulukların, ülkelerin stratejik planlamalarında önemli bir yer tuttuğu ifade edildi. Bu bağlamda, Türkiye ve Almanya arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İki ülkenin mevcut ve potansiyel ortaklıkları, bu büyük dönüşümleri yönetebilme kapasitesini artırma ve böylece Avrupa Birliği için stratejik bir iş birliği geliştirebilme açısından kritik öneme sahip olduğu belirtildi.