-

Gözden kaçırmayın

Hıdırellez Şenliği ile Baharın Coşkusunu Yaşayın!Hıdırellez Şenliği ile Baharın Coşkusunu Yaşayın!

Ekipler, yerel halkın sağlığını korumak amacıyla hız kesmeden ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Bugün gerçekleştirilen ilaçlama faaliyetleri, bölgedeki çeşitli mahalleleri kapsayarak, vektör ve zararlı organizma kontrolüne yönelik olarak titizlikle yürütüldü.

Yapılan çalışmaların amacı, insan sağlığını tehdit eden hastalık taşıyıcılarının üreme ve yaşam alanlarını yok etmek. Bu kapsamda, ekipler sıtma ve batı nil virüsü gibi hastalıkların yayılmasını engellemek, aynı zamanda vatandaşların yaz aylarını rahat bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla özellikle sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama yaptı.

Gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları, sağlığa zararsız, çevre dostu ve uzmanlarca onaylı ilaçlar kullanılarak titiz bir şekilde icra edildi. Belediye, bu hizmetin yanı sıra halkın bilgilendirilmesi ve alınması gereken önlemler konusunda da gerekli duyuruları yaparak, bireylerin de önleyici tedbirler almasını teşvik etti.

Vatandaşlar, ilaçlama faaliyetlerinin yapıldığı günlerde cam ve kapılarını kapalı tutarak, ekiplerin çalışmalarına destek olmaları konusunda bilgilendirildi. Ayrıca evcil hayvanların ilaçlamadan etkilenmemesi için gerekli önlemlerin alınması hususunda uyarılar yapıldı.

Erdek Belediyesi, halk sağlığını koruma misyonu doğrultusunda, yıl boyunca düzenli olarak gerçekleştirilecek ilaçlama faaliyetlerinin planlandığını ve vatandaşların rahat bir yaşam sürdürmeleri için çalışmaların devam edeceğini bildirdi.