-

Gözden kaçırmayın

UYAP'taki Kısıtlamalar Kısa Süre İçinde KaldırılacakUYAP'taki Kısıtlamalar Kısa Süre İçinde Kaldırılacak

Balıkesir'in doğal güzelliklerine sahip Havran bölgesinde yetiştirilen, tat ve kalite açısından öne çıkan Coğrafi İşaretli Siyah İncir üreticilerine yönelik, budama ve yetiştiricilik teknikleri üzerine bir eğitim programı düzenlendi. Uzmanlarca verilen bu eğitimle, çiftçilere meyve ağaçlarında doğru budama yöntemleri, kullanılan araç-gereçler ve ağaç dallarının şekillendirilmesi gibi konularda bilgi aktarıldı.

Eğitimin amacı, hem bölgedeki incir üretiminin kalite ve verimini artırmak hem de hastalık ve zararlılarla mücadele konusunda bilinçlendirme sağlamaktı. Bilgi ve becerilerin sahada gösterildiği uygulamalı bir yaklaşımla gerçekleşen bu eğitimde, ayrıca doğru budama tekniğiyle elde edilecek bol ve kaliteli ürünün önemi vurgulandı.

Programa bölgedeki tarım uzmanları, yerel yöneticiler ve çeşitli ilçelerden gelen çiftçiler de katıldı. Katılımcılar, il genelinde yürütülen meyve bahçesi geliştirme projeleri çerçevesinde oluşturulan model meyve bahçeleri ve incir yetiştiriciliği üzerine yürütülen demonstrasyon çalışmaları hakkında bilgilendirildi.

Balıkesir'de, tarım ve meyvecilik alanındaki bu tür eğitim programlarının amacı, üreticilere saha bazında destek sağlayarak hem yerel ekonomiye katkıda bulunmak hem de coğrafi işaretli ürünlerin kalite standartlarını yükseltmek olarak belirlendi.