-

Gözden kaçırmayın

"Orman Benim" Kampanyası İle Çevre Bilinci Yükseliyor

Manisa'da, 2024 yılı ikinci yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Manisa Valisi Enver Ünlü ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, Ajansın bugüne kadar yapılan çalışmaları, takip edilen ve tamamlanan projeler hakkında bilgi verildi.

Manisa, tarihi zenginlikleri ve kültürel mirasıyla dikkat çeken bir şehir olarak bilinmektedir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde şehzadelerin yetiştiği ve önemli kararların alındığı bir merkez olan Manisa, günümüzde sanayisi, tarımı ve kültürüyle Türkiye'nin gözde şehirleri arasında yer almaktadır. Şehirde birçok ulusal ve uluslararası firmanın üretim tesisleri bulunmaktadır. Bu durum, hem istihdamı artırmakta hem de bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlamaktadır.

Manisa aynı zamanda tarım alanında da önemli bir konuma sahiptir. Üzüm ve zeytin üretimi başta olmak üzere çeşitli tarım ürünleriyle lider konumda olan şehir, verimli tarım topraklarıyla ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Ayrıca Lidya Krallığı'nın başkenti olan Sardes, Türkiye'nin ilk ve tek jeoparkı olan Salihli-Kula Jeoparkı, Aigai Antik Kenti gibi birçok tarihi ve kültürel değere de ev sahipliği yapmaktadır. Şehir, sanatsal etkinlikler ve festivallere de ev sahipliği yapmaktadır. Bu yıl 484.'sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali ise UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer almaktadır.

Vali Enver Ünlü, toplantının açılış konuşmasında, Manisa'nın tarihi ve kültürel değerlerine vurgu yaparak, şehrin geçmişiyle bugünü birleştiren önemli bir merkez olduğunu ifade etti. Ayrıca katılımcıları, Manisa Mesir Macunu Festivali'ne davet etti ve toplantının başarılı geçmesini temenni etti.