-

Gözden kaçırmayın

Kurban Bayramı Öncesi İstanbul ve Trakya'da Önemli DüzenlemelerKurban Bayramı Öncesi İstanbul ve Trakya'da Önemli Düzenlemeler

Bölgesel tarımsal zararlılardan elma iç kurduna karşı etkin bir mücadele yöntemi olarak bilinen biyoteknik mücadele yöntemi, yerel kaynakların da desteğiyle başarıyla sürdürülmektedir. Bu mücadele, 2019 yılından itibaren bir bölgede yerel yönetim kaynaklarıyla finanse edilen bir proje kapsamında yürütülmekte. Alanında uzman teknik personelin özenli çalışmalarıyla, her bir dekarlık alana özel olarak 50 adet "İzocod C" cinsi biyolojik mücadele ajanının asılması şeklinde gerçekleştirilen bu yöntemle, toplamda 150 dekarlık bir alan zararlılara karşı koruma altına alınmış durumda.

Özellikle yerel halkın geçim kaynağı olan elma üretimini tehdit eden bu tür zararlılarla mücadelede kullanılan biyoteknik yöntemler, kimyasal mücadeleye bir alternatif olarak sunulmakta ve çevre sağlığına duyarlı bir çözüm olarak önem kazanmaktadır. Projenin sürdüğü alanlarda verimlilik ve ürün kalitesinde gözlemlenen pozitif etkiler, bu yöntemin genişleyen bir coğrafyada uygulanma potansiyelini de artırmaktadır. Uzmanlar, projenin devamlılığının yanı sıra bölge halkının bilinçlenmesi ve bu tür sürdürülebilir tarım uygulamalarına katılımının da önemini vurgulamaktadırlar.