-

Gözden kaçırmayın

Edremit’te 19 Mayıs Coşkuyla KutlandıEdremit’te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

“Sokağın Direniş Hafızası” adlı sergi, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz önemli heykeltraş ve ressam Orhan Taylan’ın, 1 Mayıs kutlamaları için tasarladığı ikonik afişler ve toplumsal mücadele temalarını içeren eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, sanatçının zincire vurulmuş işçi figürlerinden nasırlı ellerine kadar, Taylan'ın direniş ve mücadele temalarını vurgulayan eserlerini içeriyor.

Ziyaretçiler sergiye gelerek, Taylan'ın eserleri aracılığıyla geçmişin sesini dinleyebilir ve bu sesin bugünkü yankılarını hissedebilirler. Serginin yaz boyunca sanat camiası ve kamuoyu tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor. Bu sergi, Taylan'ın sanatsal ve toplumsal hafızadaki yerini koruma amacı taşıyor ve bir döneme tanıklık eden eserleriyle zamana meydan okuyor.

Sanatı ve direnişi bir araya getirerek kültürel bir buluşma noktası sunan “Sokağın Direniş Hafızası” sergisi, sanatın ve toplumun, direnişin ve belleğin entegresini sağlayarak geçmişi anımsatıyor ve geleceğe ışık tutuyor. Bu sergi, toplumsal ve kültürel gündemde önemli bir yer tutarak herkesi sanat yoluyla direnişin ve tarihin derinliklerine davet ediyor.