-

Gözden kaçırmayın

Vali Enver Ünlü, Engelliler Haftası kapsamında Engelli Askerlerle BuluştuVali Enver Ünlü, Engelliler Haftası kapsamında Engelli Askerlerle Buluştu

479 yıl öncesine dayanan ve Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Ayşe Hafsa Sultan için Merkez Efendi tarafından 41 çeşit baharat ile hazırlanan mesir macunu, bu yıl da UNESCO'nun Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yerini koruyor. Bu özel karışım, Manisa'daki Sultan Camii'nin minareleri ve kubbelerinden, halka coşkuyla dağıtıldı.

Mesir Macunu Festivali, büyüleyici anlara ev sahipliği yaparak, tarihi Sultan Cami ve çevresinden 7 ton mesir macununun 41 farklı noktadan saçılmasıyla dikkat çekti. Festival alanını dolduran on binlerce vatandaş, bu değerli macunu kapabilmek için adeta yarıştı.

Festival, Hükümet Konağı önünde başlayan ve tarihi şahsiyetlerin canlandırıldığı, mehter takımının da eşlik ettiği kortej yürüyüşüyle renklenerek, Cumhuriyet Bulvarı boyunca devam etti ve Sultan Camisi'ne ulaştı. Yürüyüşe katılan protokol üyeleri, evlerin balkonları ve yol kenarlarında toplanan kalabalıkları selamlayarak ilerledi.