-

Gözden kaçırmayın

Edremit’te 19 Mayıs Coşkuyla KutlandıEdremit’te 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Bursa'nın renkli gece hayatını belgeleyen bir muhabir, silahlı saldırı olayını raporlamaya çalışırken saldırıya uğradı. Olay esnasında İhlas Haber Ajansı'ndan Abdullah Bozkurt, haber toplama görevi sırasında saldırıya maruz kaldı ve yaralandı. Neyse ki Bozkurt'un yaraları hayati risk taşımamakta ve sağlık durumu iyileşmektedir.

Gazetecilik meslek örgütleri ve kamuoyu bu olay karşısında muazzam bir dayanışma göstermiş, basın özgürlüğüne yapılan bu saldırı karşısında birlik olmuşlardır. Olay, mesleki dayanışmayı pekiştirirken, faillerin adil yargı önüne çıkarılması için çağrılara sebep olmuştur.

Bozkurt ile yapılan röportajda, gazeteci olarak halkın haber alma hakkını koruma noktasında kararlı olduğunu belirtti. Soruşturma yetkilileri, olayın kökünün derinlemesine incelendiğini ve faillerin adalet önüne çıkarılması için gerekli adımların atıldığını ifade ettiler.

Bu üzücü olay, demokrasilerde gazeteciliğin vazgeçilmez bir role sahip olduğunu ve kesinlikle korunması gerektiğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Bozkurt'a acil şifalar dileyerek, gazetecilik mesleğinin onurlu duruşuna destek olmaya devam edeceğimizi vurgular, bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını diler ve olayın tüm detaylarının aydınlatılmasını bekleriz.