-

Gözden kaçırmayın

Kaymakamımız Sayın Mahmut Nedim TUNÇER Değerli Eşi Aysel TUNÇER, Gençlerle BuluştuKaymakamımız Sayın Mahmut Nedim TUNÇER Değerli Eşi Aysel TUNÇER, Gençlerle Buluştu

Manisa'da gerçekleştirilen 2024 yılı İl Koordinasyon Kurulu'nun 2. Dönem Toplantısı, Vali Enver Ünlü'nün başkanlığında toplandı. Toplantı, İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı ve kaymakamlar, belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleşti.

Vali Ünlü'nün açılış konuşmasında, bu toplantıların Manisa için planlanan yatırım projelerini değerlendirmek adına yapıldığını ve senede dört kez düzenlendiğini belirtti. Ayrıca, bölgenin kalkınması için birlikte çalışacaklarını vurguladı.

Toplantıda, Manisa'da gerçekleşen 416 kamu yatırım projesinin aktarıldığı bilgi verildi. Yatırımcı kuruluşlar tarafından sunulan dönem raporlarına göre, bu projelerin toplam maliyeti 37 milyar 138 milyon TL olarak belirtildi. 299 projenin yatırımcı kuruluşlar, 117'sinin ise belediyeler tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

Vali Ünlü, tamamlanan 47 projenin yanı sıra devam eden 269 proje, ihale aşamasında olan 11 proje ve tasfiye edilenler gibi ayrıntıları da paylaştı. Özellikle başlanmayan 88 projenin arsa, ödenek ve hukuki sorunlar nedeniyle geciktiğini sözlerine ekledi. Projelerin yıl sonu itibarıyla 7 milyar 656 milyon TL ödeneği olduğunu ve bunun 2 milyar 477 milyon TL'sinin harcandığını, böylece harcama oranının %32 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Toplantı, katılımcıların projeler üzerine bilgi vermesi ve fikir alışverişinde bulunması ile sona erdi.