Balıkesir Karesi Ortaokulu öğrencileri, "Beyin Egzersizleri ile Kuşaklar Arası Bağ Kuruyoruz" projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yaşlı Bakımevi'nde büyükleriyle bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

İlçelerde Gerçekleştirilen Çalışmalar Değerlendirildiİlçelerde Gerçekleştirilen Çalışmalar Değerlendirildi

Balıkesir Karesi Ortaokulu Öğrencilerinden Örnek Proje

Okulun öğrencileri proje kapsamında önce Beyin Antrenörü Eğitici Eğitmeni ve akademisyen Dr. Funda Demirel danışmanlığında ve Uluslararası Beyin Antrenörlüğü sertifikasına sahip olan öğretmenleri Gonca Pektaş Çilli'nin rehberliğinde çevrimiçi ve sınıf içi eğitimlerle "Beyin Egzersizleri" yaparak bilişsel becerilerini güçlendirdi. 

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen etkinlikte öğrendikleri beyin egzersizlerini anne babalarına öğreten öğrenciler, projenin final etkinliğinde ise Yaşlı Bakımevindeki büyükleriyle birlikte Beyin Egzersizleri yaparak iyi vakit geçirdiler. Aynı zamanda onlarla sohbet ederek onların deneyimlerinden faydalanma imkanı buldular. 

Projenin akademik danışmanı Dr. Funda Demirel, "Beyin Egzersizleri bireylerin yaşamlarının her alanında ihtiyaç duyabilecekleri zihinsel, fiziksel, sosyal ve duyuşsal becerilerin gelişmesine katkıda bulunur. Bu projede çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlarken aynı zamanda onların empati ve paylaşım duygularını da güçlendirerek toplumsal dayanışmayı artırmayı amaçladık. Proje vesilesiyle çevrimiçi de olsa Balıkesir Karesi Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelmek çok keyifliydi. Büyüklerimiz de bizim için çok değerli ve öğrencilerimizin onlarla bir araya gelip etkileşimde bulunması bizim için büyük bir mutluluk" dedi.

Balıkesir Karesi Ortaokulu Müdürü Ahmet Ercan da projenin önemine vurgu yaparak, "Gençlerimizin büyüklerimizle olan bu güzel etkileşimi, toplumsal dayanışma ve saygı kültürünü güçlendirecek, geleceğimizi daha yaşanabilir kılacaktır. Aynı zamanda hayatları boyunca kullanacakları önemli beceriler edinmeleri de çok değerli. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Balıkesir Karesi Ortaokulu öğrencileri ilerleyen dönemlerde de proje etkinliklerine devam ederek Beyin Egzersizlerinin faydalarını daha geniş kitlelere yaygınlaştırmayı hedefliyor.