3 Mayıs, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı karar ile tüm dünyada 31 yıldır Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanıyor.

Gözden kaçırmayın

Kadın Girişimciliği ve Turizmi Destekleyen ToplantıKadın Girişimciliği ve Turizmi Destekleyen Toplantı

3 MAYIS DÜNYA 

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ

 

3 Mayıs, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı karar ile tüm dünyada 31 yıldır Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanıyor. 

 

Ülkemizde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Anayasamızda Basın Özgürlüğü güvence altına alınmıştır.

 

Gazetecilik; 

Kişinin ve toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma ve demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır.  

 

Gazeteciler; 

Dönemlerin tanığı olarak tarihe not düşerler.

 

Bu sebeple, gazetecilik halkın haber alma, bilgilenme hakkına hizmet eden saygın, onurlu bir meslektir.

 

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde, mesleğini özenle ve özveriyle yapan, gece gündüz demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin, kamuoyunu bilgilendirmeye gayret eden, her koşulda millet iradesinden yana tavır koyan basın emekçisi meslektaşlarımızın gününü kutluyoruz.

 

Bu vesileyle, yönetim kademelerindeki kamu görevlileri başta olmak üzere, siyasetçiler ile iş dünyamızı ve tüm Balıkesirliler'i yerel gazete ve gazetecilerimize destek olmaya, Balıkesir gazetelerini okumaya, radyolarını dinlemeye, televizyonlarını izlemeye, internet gazeterini takip etmeye davet ederken, basın özgürlüğünü kişisel özgürlüğü olarak algılayıp çıkar amaçlı kullanan şarlatanlara karşı dik duruş sergilemeye çağırıyoruz.

 

'Gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazan' meslektaşlarımızı da kendi haklarını savunma, arama noktasında ülkemizin ve ilimizin en eski basın meslek kuruluşu Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında birlikte omuz omuza mücadeleye bekliyoruz.

 

BGC YÖNETİM KURULU