-

Gözden kaçırmayın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk AdımıGazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk Adımı

"Orman Benim" kampanyası, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle artan orman yangınlarına karşı bilinçlendirme ve önlem alma amacı gütmektedir. Son on yıl içindeki yangınlarının %90'ı insan kaynaklı olarak tespit edilmiş, bunun başlıca sebepleri arasında tarımsal atıkların yakılması, açık alanlarda yapılan piknikler gibi etkinlikler ve enerji hatlarındaki aşırı yüklemeler yer almaktadır.

Bu kampanya, toplumun orman yangınlarına karşı sahiplenme hissini güçlendirerek, yangın sayılarını azaltmayı ve yangınlarla mücadele kapasitemizi daha etkili kullanmayı hedeflemektedir. 3 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenecek olan etkinliklerde, ilçemizde de Kaymakam Hasan Göç, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Turan Toksoylu ve diğer yetkililer ile öğrencilerin katılımıyla farkındalık arttırıcı faaliyetler yapılacaktır.

Kampanya, yangınların sebepleri ve önleme yöntemleri hakkında bilinçlendirme yapmayı amaçlayarak, orman yangınları ile mücadelede proaktif bir yaklaşım sergilemektedir.