-

Gözden kaçırmayın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk AdımıGazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk Adımı

Demirci Kaymakamlığı ve Müftülüğü iş birliğiyle düzenlenen ortaokullar arası bilgi yarışması, bölgedeki öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü'nün de desteklediği yarışmaya, çeşitli ortaokullardan 5., 6. ve 7. sınıf düzeyindeki öğrenciler katıldı. Toplamda 1.065 öğrencinin yarıştığı bu etkinlikte, 5 öğrenci üstün başarı göstererek dereceye girdi.

Yarışmanın sonuçlarına göre; birinci olan Hacer Toprak İmam Hatip Ortaokulundan, ikinci olan Zehra Güneş ile üçüncü olan Munise Selin Ay İcikler Ortaokulundan, dördüncü olan öğrenciler ise İmam Hatip Ortaokulundan Ecrin Eren ve Ziya Gökalp Ortaokulundan Yavuz Değirmenci olarak belirlendi. Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi; birinciye çeyrek altın, ikinciye gram altın, üçüncüye ise bin TL verildi, dördüncü olanlar ise 500'er TL ile ödüllendirildi.

Aynı gün düzenlenen şiir yarışmasında da birincilik ödülü olarak bin TL, ikincilik için 750 TL ve üçüncülük için 500 TL verildi. Ödüller, Demirci Kaymakamı Adem Kaya tarafından dağıtıldı. Kaymakam Kaya, etkinlikte derece elde eden tüm öğrencileri tebrik etti ve başarılarının devamlılığını diledi. Törende ayrıca İlçe Müftüsü İbrahim Sağlam da öğrencileri kutlayarak, başarılarını övdü.