-

Gözden kaçırmayın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk AdımıGazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk Adımı

Mayıs ayının ilk haftası, trafik güvenliği ve farkındalığını arttırmak amacıyla her yıl "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanmakta. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler, güvenlik önlemleri ve bilinçlendirici faaliyetlerle renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik kapsamında, emniyet kemeri simülasyon aracı gibi çeşitli güvenlik araçları sergilendi. Ayrıca, trafik güvenliği araçlarının ve aletlerinin kullanımı hakkında bilgiler verildi, öğrencilere trafik güvenliği kitleri dağıtıldı. Etkinlikler, yaya geçitlerinin öğrencilerle birlikte boyanmasıyla devam etti.

Etkinliğe ilçe yöneticileri, aralarında İlçemiz Kaymakamı Mehmet Kâmil Sağlam, Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran ve İlçe Jandarma Komutanı Doğukan Karaaslan'ın da bulunduğu isimler katıldı. Ayrıca çok sayıda öğrenci, trafik görevlisi ve vatandaş da etkinlikte yer aldı.

Bu tür etkinliklerle hem toplumun trafik güvenliği konusundaki farkındalığı artırılmış oluyor, hem de güvenli bir trafik ortamının önemi vurgulanıyor.