-

Gözden kaçırmayın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk AdımıGazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk Adımı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü, Gazze ve diğer bölgelerdeki zulümlere dikkat çekmek adına bir basın açıklaması düzenledi. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi-Rekreasyon Alanı'nda gerçekleşen etkinliğe Vali Enver Ünlü, Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Vali Yardımcısı Erhan Günay ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Türk ve Filistin bayraklarıyla dikkat çeken öğrenciler, İstiklal Marşı eşliğinde bir araya geldi. MCBÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Arif Doğan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, Rektör Kibar ve Vali Ünlü önemli konuşmalar yaptı.

Rektör Kibar, İsrail'in uluslararası hukuk normlarını hiçe sayarak Ortadoğu'da yaratığı yıkım ve dramlara değindi. İsrail saldırılarında hayatını kaybeden sivillere dikkat çeken Kibar, global toplumların İsrail zulmüne sessiz kalmalarına ve hatta destek olmalarına sert tepki gösterdi. Rektör, ayrıca Amerika'da yaşanan öğrenci baskılarından ve akademisyen gözaltılarından bahsederek, bu zulmün son bulması çağrısında bulundu.

Vali Enver Ünlü ise, yıllardır devam eden ve özellikle Gazze'yi etkileyen vahşete dikkat çekti. Global kamuoyunun sessizliğine vurgu yapan Ünlü, dünya genelinde devam eden ve dini farklılıklar yüzünden oluşan zulümlere karşı Türk milletinin sesiz kalmayacağını ve adaleti savunmaya devam edeceğini belirtti.

Her iki lider, tüm dünyaya insanlık onuruna sahip çıkma çağrısında bulundu.