-

Gözden kaçırmayın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk AdımıGazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a İlk Adımı

Konya'nın ev sahipliği yaptığı U14 Türkiye Oryantiring Şampiyonası, 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Demirci ilçesinden katılan 13 sporcunun da yer aldığı etkinlikte, toplam 64 kulüp ve 871 sporcu mücadele etti.

Şampiyonanın ilk günü Meram Tavusbaba Mesire Alanı'nda yapılan yarışlarda Elif Ece Korkmaz K12B kategorisinde birinciliği elde ederken, Zeynep Sena Özkara K14A kategorisinde altıncı sırayı aldı. İkinci gün ise Selçuk Üniversitesi'nde devam eden yarışlar neticesinde Elif Ece Korkmaz aynı kategoride üçüncü, Emre Özkara E14B kategorisinde dördüncü ve Zeynep Sena Özkara yine K14A kategorisinde altıncı oldu.

Sezon boyunca Bartın, Kırıkkale, Konya gibi çeşitli yerlerde ve ülke düzeyinde puan veren yarışmalara katılan sporcularımız, 2023-24 sezon sıralamasında da önemli dereceler elde etmişlerdir. Ali Çağdaş Akmeşe E10A kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, Emre Özkara E14B kategorisinde de aynı başarıyı gösterdi. Elif Ece Korkmaz ve Zeynep Sena Özkara ise K12B ve K14A kategorilerinde Türkiye beşincisi oldular.