-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında bir bilinçlendirme programı düzenlendi. Etkinliğin amacı, öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşları trafik kuralları ve güvenliği konusunda daha bilinçli hale getirmekti.

Manisa Valisi Enver Ünlü’nün yanı sıra İl Jandarma Komutan Vekili Albay Şener Şen, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş gibi önemli isimlerin katılım gösterdiği etkinlikte, trafik güvenliği açısından emniyet kemerinin önemi vurgulandı. Ayrıca, vatandaşlara ve öğrencilere trafik kurallarının önemi anlatıldı.

Vali Ünlü etkinlikte yaptığı konuşmada, "4-10 Mayıs Karayolları Trafik Haftası boyunca tüm Türkiye'de trafik kurallarına duyarlılık ve farkındalık arttırmaya yönelik etkinlikler düzenlenmektedir. Amacımız, kurallara uyan bireyler yetiştirerek toplumsal duyarlılığı artırmak ve trafik kazalarını en aza indirmektir,” dedi. Vali Ünlü ayrıca trafik kazalarının önüne geçilmesi için sürücülerin kurallara uyması gerektiğini ve bu konuda herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Etkinlik, jandarma ve emniyet ekiplerinin öğrencilere yönelik bilgilendirmeleri ve çeşitli stantların gezilmesi ile devam etti. Vali Ünlü, trafikte daha saygılı ve bilinçli sürücüler yetiştirmenin önemine değinerek, toplumsal bir seferberlikle bu problemlerin üstesinden gelinebileceğini belirtti.