-

Gözden kaçırmayın

Yenice'de 19 Mayıs CoşkusuYenice'de 19 Mayıs Coşkusu

Yenice Belediyesi mali politikalarında bir dönüm noktasına geldi. Uzun süredir kamuoyundan gizlenen mali tablolar, Sayın Ş. Sertaş Karakaş'ın açıklamalarıyla gün yüzüne çıktı.

Yenice Belediyesi, önceki dönemlerde mali tablolar hakkında bilgilendirme yapmaktan kaçınmıştı; fakat son zamanlarda artan talepler bu durumu değiştirme zorunluluğu yarattı. İlk dört ayda yapılan analizlere göre, Yenice Belediyesi'nin personel giderleri, genelde %40 seviyesinde olan oranın çok üstünde, %69.86'ya ulaşmış durumda.

Apart from the high personnel expenses at the municipal level, a much higher rate of %219.87 was recorded for the affiliated company Ihlamur Teras Şirketi, setting a record high. These financial revelations are significant as they shed light on the administrative spending patterns of small municipalities.

Belediye yetkilileri, daha şeffaf bir mali yapı için çabalarını ve bu yolda atılacak adımları kamuoyu ile paylaşmanın öneminin altını çiziyorlar. Bu bilgilerin ortaya çıkışı, Yenice Belediyesi'nin yönetim anlayışı ve mali disiplini hakkında yeni tartışmalar başlatan detaylar sunuyor.