-

Gözden kaçırmayın

Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Hakkında Adli Soruşturma BaşlatıldıBalıkesir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Hakkında Adli Soruşturma Başlatıldı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 30 Nisan 2024 ile 07 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen sanal devriye faaliyetleri sırasında, vatandaşların şahsi bilgilerini hedef alan 40 adet kimlik avı (phishing) zararlı bağlantısının tespiti yapılmıştır. Bu bağlantılar, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'ne (USOM) bildirilerek erişimleri engellenmiştir.

Balıkesir Üniversitesi işbirliğiyle, öğrenciler ve diğer katılımcılara yönelik Siber Suçlarla Mücadele standı açılmasıyla, 185 kişiye "Güvenli İnternet Kullanımı, Oltalama Web Siteleri, Sosyal Medya Kullanımı" konularında eğitim verilmiştir. Bu etkinliklerle, emniyet, asayiş ve suçların önlenmesine yönelik bilgi ve farkındalığın artırılması amaçlanmıştır.

Jandarma Komutanlığı'nın bu ve benzeri çalışmaları ile suç oranlarının azaltılması, kamu düzeninin korunması ve suçluların yakalanmasına yönelik sürekli çabalar devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.