Gözden kaçırmayın

Marmara'da Begonvil Şenliği: Avşa'ya Da Çiçek GeliyorMarmara'da Begonvil Şenliği: Avşa'ya Da Çiçek Geliyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Medya Merkezi ve Basın Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyarette BGC Başkanı Ramazan Demir ile bir araya gelen Yörükçüoğlu, Anadolu basınının mevcut durumu ve beklentileri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Yörükçüoğlu, yerel basının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek bu alanda daha fazla destek sağlanması gerektiğini ifade etti. Ziyaret kapsamında BBP Balıkesir teşkilatı yöneticileri de hazır bulundu.

Basın Tarihine Nostaljik Yolculuk

Ziyaretin bir diğer önemli ayağını Basın Müzesi gezisi oluşturdu. Yörükçüoğlu, müzede sergilenen materyalleri inceleyerek Türk basınının geçmişten günümüze uzanan gelişimine dair bilgi aldı. Müze yetkililerinden sergilenen eserler hakkında detaylı bilgi alan Yörükçüoğlu, basın tarihine ilişkin nostaljik bir yolculuk yaptı.

Yerel Basının Önemi Vurgulandı

Görüşmede, Anadolu basınının bölgesel kalkınmadaki rolü ve karşılaştığı zorluklar masaya yatırıldı. Yörükçüoğlu, yerel basın kuruluşlarının hem demokratik denetim hem de toplumsal haberleşme açısından taşıdığı kritik öneme vurgu yaptı. BGC Başkanı Demir ise yerel medyanın finansal sürdürülebilirliği ve teknolojik dönüşüm ihtiyaçlarına dair görüşlerini paylaştı. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, 2025 yılı itibariyle 127'si Basın Kartı sahibi olmak üzere toplam 219 üyesi bulunan ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun kurucuları arasında yer alan önemli bir meslek örgütü konumunda. Cemiyet bünyesindeki Basın Müzesi, Türk gazetecilik tarihinin ilk örneği olan Takvim-i Vakayi Gazetesi'nden günümüze kadar birçok önemli belge ve orijinal gazete nüshasını barındırıyor. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet ve işbirliği mesajlarıyla sona erdi. Yörükçüoğlu, yerel basının sorunlarının çözümü noktasında partisi olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarının altını çizdi.