-

Gözden kaçırmayın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Karaburun'da Kutlandı19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Karaburun'da Kutlandı

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik sorunlarına dikkat çekilmesi ve çözümler üretilmesi amacıyla önemli bir zaman dilimidir. Engellilik, sadece bireyleri ve ailelerini değil, tüm toplumu etkileyen bir durum olarak, toplumsal anlayış ve hoşgörü ile yaklaşımı modern toplumun oluşumunda kritik bir rol oynamaktadır.

Engelli bireyler, eğer kendilerine inanılır ve fırsatlar sağlanırsa, her alanda başarılarıyla ve üretkenlikleriyle dikkat çekebilirler. Bu başarılar, toplumun her kesimi tarafından desteklendiğinde, engellerin üstesinden gelebileceğimizin açık bir göstergesidir. Engelliler Haftası boyunca bu duyarlılık ve dayanışma ruhuyla engelli vatandaşlarımızın yanında olmak, onların sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, hepimiz için farkındalık yaratmak ve daha iyi bir toplum olma yolunda ilerlemek adına büyük önem taşımaktadır.

Bu özel hafta vesilesiyle, engellerin ortadan kalktığı bir dünya için her birimizin daha fazla çaba göstermesi gerektiğine inanarak, tüm engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin hayatlarının esenliklerle dolu olmasını temenni ediyorum.